Tradisjonell Thai massasje

Thai Massasje både en vitenskap og en tradisjonell kunstform, som opprinnelig stammer fra menneskets instinkt for å overleve. Det er dokumentert at Thai Massasje har sitt utspring fra India, og man antar at behandlingsmetoden spredte seg samtidig som den buddhistiske religionen. I begynnelsen startet det bare med tilfeldigheter, hvor man for eksempel forsøkte å hjelpe andre ved å påføre trykk der hvor plagen eller smerten var. Deretter forsøkte man å se på hvilken effekt dette hadde, og etter hvert begynte man å få frem virkningsfulle teknikker og metoder som reduserte eller fjernet smertene og plagene.

Denne kunnskapen gikk fra det helt enkle, til å etter hvert bestå av komplisert teori og komplette metoder for behandling. Metodene ble så utviklet og modifisert for å tilpasse dem til å passe til kulturen og samfunnet i Thailand.Kunnskapene gikk i arv fra generasjon til generasjon, og har utviklet seg til å bli en avansert behandlingsform og egen medisinsk disiplin, som i Thailand også spiller en rolle i behandlingen av noen sykdommer. Thai Massasje er i Thailand en av grenene innen medisinsk disiplin, er godkjent til å behandle en rekke plager og lidelser, og er regulert av de thailandske myndighetene.

Fokuset innen Tradisjonell Thai Massasje ligger på behandling med rullende komprimering, bøying, trekking og massasje med varme trykk. Behandlingsformen inngår i Thailand som ett av fire elementer innenfor det som regnes for å være viktigst for den mentale og fysiske helsen; riktig kosthold, bruk av urter, meditasjon og Tradisjonell Thai Massasje.Tradisjonell Thai Massasje har eksistert i flere tusen år, og består av sekvenser av massasje og manipulering som er utviklet i Thailand, blandet med tradisjonell medisinsk behandling fra India, Kina og Sør-Øst Asia, og inneholder i tillegg enkelte elementer fra yoga.

Den thailandske betegnelsen for Tradisjonell Thai Massasje er «Nuat Boran», som betyr «gammel/tradisjonell massasje», men den offisielle betegnelsen som brukes av de thailandske myndighetene er «nuat thai». Det finnes ulke stilarter innenfor Tradisjonell Thai Massasje, og den stilen som brukes mest i dag kalles for «chalosiak». En annen stil som tidligere ble benyttet kun for de kongelige og viktige personer, inneholdt akupunktur og het «rajasamnak».

  

Aromaterapi:

Aromaterapi er en behandlingsform hvor det benyttes eteriske oljer i behandlingen. Disse oljene har en effekt som kan virke ved at den opptas av huden, og ved at den påvirker sinnet gjennom luktesansen. Eteriske oljer benyttes så å si alltid til Tradisjonell Thai Massasje, og i tillegg kan aromaterapien inneholde elementer som bad, kompresser og inhalering. Aromaterapi er en helhetlig tilnærming til en persons helse og velvære, og blir tilpasset individuelle behov.

Under selve behandlingen ligger man på en behandlingsbenk, og den klassiske behandlingen består av bindevevsmassasje, lymfedrenasje, og akupressur. De fleste som mottar denne formen for behandling vil oppleve den som svært behagelig og avslappende.

Steinmassasje: 

Stein Massasje er en spesiell form for massasje hvor en benytter glatte og oppvarmede steiner. Vi bruker stein som er optimale til å absorberer varme. Dette er en dyp og beroligende form for massasje hvor varmen fra steinene påvirker musklene slik at de «løser seg opp», avspennes og blir avslappede.

Før du kommer til oss så blir steinene steriliserte, og deretter varmet opp til 50-60 grader celsius ved hjelp av en steinvarmer og litt vann. Massøren vil samtidig som hun arbeider med kroppen din og steinene, også benytte seg av vanlig Tradisjonell Thai Massasje. Når steinene etter hvert kjøles ned, vil de bli byttet ut med nye og varme steiner. Massøren kan også velge å legge steiner på et spesifikt punkt på kroppen din. Som for eksempel langs ryggraden din, i hendene dine, eller mellom tærne dine, for å forbedre flyten av energi i kroppen din.

Thai urtekompress:    

Thai Urte Kompress er i Thailand en godkjent medisinsk behandling som ofte benyttes sammen med Tradisjonell Thai Massasje. Den vanligste formen for behandling med urtekompress utøves ved hjelp av en rund ball, som fylles med forskjellig typer urter.

Som regel brukes denne typen behandling i etterkant av en behandling med Tradisjonell Thai Massasje, og effekten av denne behandlingen oppstår ved at urtemedisinen absorberes av huden og kommer inn i kroppen ved hjelp av varme og fuktighet.

   

lagt til handlevogn